Foto's uit de oude schoendoos

De bouw van scoutinggebouw De Slek

 

November 1979 konden alle kinderen van Maastricht hun zegje doen bij het gemeentebestuur. Het ligt voor de hand dat hier werd gevraagd om een eigen scoutinggebiouw


Eind jaren '80 was het duidelijk dat we konden gaan bouwen. Toen was het tijd om te kijken wat we aan een gebouw belangrijk vonden. Er werd vergaderd en vergaderd. Links Jan Lendfers (groep), midden Theo Bovens (bouwcommissie), Con Panayo (stichting).


Eerst was er een tekening van het gebouw dat rechthoekig was, geen puntdak maar een halfrond-dak waarbij het middenpunt beneden lag. Dit werd het niet, maar wel onderstaande tekening.


 

Startschot. Met links de aannemer, midden voorzitter bouwcommissie en architect werd de maquette onthuld waar nu ongeveer de trap is. Op de achtergrond de voormalige noodkantine van de voetbalclub. Daar beneden de maquette met collectebus. Het geld was nog niet helemaal bij elkaar gesprokkeld. Daaronder het aankondigingsbord dat Jan Hoen zou onthullen maar helaas een andere tijd in zijn agenda had staan. Toen heeft ambtenaar van Alken dit bord onthuld.

 
De eerste knooplegging door toenmalig Minister Brinckman. Na enkele speeches met waarbij  kabouter Marja Aarts links van Brinckman stond en rechts welp Sybren Bouwsma (1) liepen de bobo's langs de scoutingleden naar de plek waar het gebouw zou komen (2). Daar werd de platte knoop gelegd (nouja, een oud wijf dus) (3) om vervolgens met een Limburgs pilsje  bij te komen van deze zware klus. Links van Brinckman Jo Bootz, destijds voorzitter Bouwcommissie en rechts Jan Hoen, toen wethouder en later Erelid van onze groep.


 
 

En toen kon er gebouwd gaan worden.


 


De verhuizing, 17 december 1989 van de zolder van De Boeckel naar ons eigen gebouw. De kast die nu in het kabouterlokaal staat ging hier naar beneden


 

Op vrijdag 26 oktober 1990 vond de officiŽle opening plaats. Vanaf het trapplateau verrichte Gedeputeerde Pleumeekers de opening van de Slek door te ontcijferen wat de semafoorvlaggen vanaf de gang-boven naar hem seinden. "Geopend" Hierna volgde er een drukke receptie. De dag erna waren er diverse activiteiten te doen waaronder een lunch voor alle leden en hun ouders.
Voormalig kabouterlokaal tijdens opening gebouw


Onthulling van de naam van het gebouw: "De Slek". Inmiddels zijn de letters vervangen door rode houtjes op een witte ondergrond.