UFO geland bij scoutinggebouw

MAASTRICHT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een buitenaardse raket geland op het grasveld bij het scoutinggebouw. Onderzoeksteam van politie sluit link met buitenaardse activiteiten in Opoeteren niet uit.

 

Zoals gewoonlijk hebben de pivo’s (speltak voor leden van 17 tot 23 jaar) op vrijdagavond laat tot zaterdagochtend vroeg hun wekelijkse opkomst. Ondanks dat het vakantie is, hadden de pivo’s wel opkomst. “De pivo’s hebben elke vrijdag opkomst, waarbij het niet uitmaakt of er wel of geen vakantie is.” legt de voorzitter van de pivo’s, Didier Hayen uit. Hij is een van de pivo-leden die op de bewuste avond op het scoutinggebouw aanwezig was. “We waren in het pivo lokaal een film aan het kijken en toen we buiten een hoop lawaai hoorde zijn we gaan kijken”. Toen de pivo’s buiten waren, troffen ze daar een immens grootte UFO aan. “Door de raket-achtige vorm was meteen duidelijk dat het om een ruimtevaartuig ging” vult Wouter Wouda, ex-penningmeester van de pivo’s aan.

Hoewel er geen echt gevaar dreigde, heeft de adviseur der pivo’s Gerard Haberkorn toch de politie gewaarschuwd. “Dit is natuurlijk niet iets wat ik elke dag meemaak, dus nadat ik de politie gebeld had, heb ik meteen met mijn mobieltje een paar foto’s gemaakt” zegt Haberkorn. Toen de politie terplekke was, bevestigde zij dat het inderdaad om een buitenaards ruimtevaartuig ging. Na een eerste globaal onderzoek ter plaatse, gaf de politie te kennen dat er geen spoor was van de buitenaardse wezens. Haberkorn geeft aan dat er binnen de scouting Fons Olterdissen groep twee

weken eerder een bericht rond ging over buitenaardse activiteiten in Opoeteren. “Deze buitenaardse activiteiten zijn de aanleiding voor ons groepsweekend in Opoeteren” weet Wouda te melden. Nadat de politie contact heeft gezocht met de collega agenten van de gemeente Maaseik, waar het dorp Opoeteren toebehoort, bevestigen ze het verhaal van Haberkorn en Wouda.

Het gebied rondom het scoutinggebouw de Slek werd die nacht hermetisch afgesloten. De ochtend erop zou dit gebied verder onderzocht worden door een gespecialiseerd onderzoeksteam van de politie. Echter toen de politie de zaterdagochtend ter plekke kwam, was het ruimteschip verdwenen. “Alles wijst erop dat het ruimteschip weer vertrokken is”, zegt een woordvoerder van de politie. De politie vermoedt dat de buitenaardse wezens moeite hadden met oriënteren en gepland hadden om in Opoeteren te landen. De pivo-leden reageren laconiek op de vermoedens van de politie. “Als het daadwerkelijk zo is dat de aliens niet goed kunnen oriënteren, dan moeten ze maar eens een opkomst met ons meedraaien. We kunnen ze wel wat oriëntatietechnieken bijbrengen” zegt Wouda lacherig. “Wie weet krijgen we die kans wel, misschien komen we de raket over twee weken wel tegen in Opoeteren” grapt Haberkorn.