Wekelijkse opkomsten der Pivo's
Seizoen '08/'09
 

 
Vrijdag 19t/mzondag21september2008 - Pitoma

Ook al wordt een weekend georganiseerd door een landelijke werkgroep, dan nog is het een organisatie om er aan deel te nemen. Gelukkig had Wouter via een stortregen aan emails toch nog weten te regelen dat we konden deelnemen. Enkele foto's  van Rindert van de PIvoTOtaalMAnifistatie.

 

Vrijdag 5september2008 - Verkiezingen '08!De spreekstoel inclusief geluidsinstallatie

Eindelijk was het dan zo ver; de verkiezingen voor het bestuur der Pivo's seizoen '08'09. Lang van tevoren werd het bekend gemaakt via mail en een Heuse poster. De Pivo's waren in grote getale op komen draven, dus dat beloofde wat. Ook adviseur Gerard was er om de avond in goede banen te leiden. Om de verkiezingssfeer te verhogen maakten Nando en Didier van tevoren een spreekgestoelte zodat er beter gesproken en gedebatteerd kon worden door de kandidaten:

Daarna was het dan tijd voor het echte gedeelte van de avond. Het werd tijd om te kijken wie de kandidaten waren voor de functie van secretaris, penningmeester en het voorzittersschap. Allereerst mochten de kandidaten in 2minuten hun speerpunten opnoemen zodat iedereen in de zaal wist waar ze voor stonden. Vervolgens werden de kandidaten per functie naar voren geroepen om met elkaar en het publiek in debat te gaan.

Allereerst werd gedebatteerd over de functie van Secretaris. Luc (ik wil actiever worden bij de pivo's; betere uitwisseling van gegevens) en Nando (Gegevens bereikbaar houden; snelle beantwoording van mails) bestreden elkaars argumenten en kregen vragen uit het publiek zoals: Realiseer je dat je secretaris ben voor een héél jaar? en Wat maakt jouw beter dan de ander?

Als tweede werd er gedebatteerd over de functie van Penningmeester. Nando (Er moet meer geld in kas; meer inzicht in de kas) was de enige kandidaat en moest zich verdedigen tegen vragen uit het publiek. Hoe wil je meer geld in de kas? en ga je een pivo-rekening openen?

Als laatste ging het over de functie van Voorzitter. Lange tijd leek alleen DJ voor deze functie te gaan, maar in de laatste week gaf Annika zich ook op. Beiden hadden een zeer vergelijkbaar programma (Aanzetten tot meer programma's; Pivo's moeten er zijn voor de groep SFO; bestuur is geen leiding; aanspreekpunt/verantwoordelijke Pivo's; enz). Het verschil lag vooral in de aanpak van deze punten en waar de nadruk voor hen op lag. Beiden kandidaat voorzitters vielen elkaar flink aan en of dat nog niet genoeg was kwamen er natuurlijk kritische vragen uit het publiek. Vecht je voor de Pivo's in de Groepsraad? Voel je je verantwoordelijk (bijv. bij opruimen)? Hoe wil je je plannen uitvoeren? Hoe zie je je samenwerking de rest van het bestuur etc.

Na deze zware debateer sessie was er even pauze, maar toen moest er toch gestemd worden. Iedereen kreeg een formulier waarop ze hun favoriete kandidaat konden aankruisen voor de verschillende functies. Om toch elke Pivo te laten stemmen belde adviseur Gerard de afwezigen Pivo's op en vroeg (deels succesvol) naar hun stem. Hierna kon Gerard de stemmen gaan tellen terwijl de rest vol spanning wachtte. En toen, om 00.30 uur, werd het nieuwe bestuur bekend gemaakt:
-Voorzitter: Didier
-Penningmeester: Nando
-Secretaris: Luc

Hieronder 2 foto's van het net gekozen bestuur in het Pivolokaal waar zij een jaar lang zullen heerschen:

Meteen na de uitslag sprak Didier namens het kersverse bestuur '08'09 een dankwoord uit naar de stemmers, maar ook naar de andere kandidaten. Het nieuwe bestuur zal volgende week (12september) tijdens een overnachting worden ingewerkt en beëdigd als officieel bestuur der Pivo's seizoen 0809. Hierna zullen zij een jaar lang de Pivo's leiden.

Maar voor deze avond was het wel zo'n beetje gedaan. Men borrelde nog een tijdje na terwijl iedereen langzamerhand naar huis ging. Toen laat in de nacht Gerard, Chiara en Wouter nog bij het kampvuur zaten kwam ook Robby eens opdagen. Hiermee was de avond natuurlijk compleet...

 

 

 

Vrijdag 30augustus2008 - Oud&Nieuw

Deze vrijdag was gepland als een bijzondere opkomst, en dat werd het ook. Er was een thema oud en nieuw gekozen omdat enkele pivo's te oud waren en de pivo's moesten verlaten terwijl andere juist er voor het eerst waren. De hoofdpersonen voor deze avond waren gevraagd om in outfit te komen:

Fanny werd gevraagd in roze te komen en Rindert kinderachtig

 

Dols kwam van het Twosoundpromotieteam, Gerard als ultieme backpacker en Chess als advocaat/ingineur

De outfits bleken niet voor niets te zijn meegenomen, want het bestuur 0508 had een verassing voor iedereen in petto: Die avond moest iedereen in groepjes een toneelstukje opvoeren in het teken van oud&nieuw. Voorwaarden waren dat het thema genoemd werd, iedere Pivo genoemd werd en er attributen gebruikt moesten worden.

Als eerst was team 'oud' (Dols, Fanny, Chess, Gerard). Ze hadden een wel heel vreemde interpretatie van het thema en deden iets met oliebollen en vuurwerk. Gelukkig kwamen wel de Pivonamen aan bod dus het werd een succes. Rechts even een foto ervan.

Team 'nieuw' (Rindert) was als tweede en kwam met een goed verhaal. Meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen. Hieronder op de foto houdt Rindert zijn verhaal.

 

 

 

 

 

 

Vervolgens was het 'dames' team (Annika en Chiara) aan de beurt. Zij lieten het publiek aan de hand van imitaties raden welke Pivo ze nadeden. Op de foto een erg goede imitatie van Robby.

 

 

 

Als laatst was het de beurt aan team 'bestuur' (Gerbrand en Wouter). Zij wisten op een erg goede manier het thema toe te passen en alle namen te noemen tijdens een scène in een vliegtuig waarbij er op een ludieke manier alle Pivo's het vliegtuig via de nooduitgang verlieten. 
Op de foto een blik in de cockpit
.

 

 

 

 

 

De rest van de avond werd besteed aan een aantal officeele zaken. Om het simpel te houden hieronder een foto verslag in chronologische volgorde:


Ex-Pivo's ontdoen van hun insigne (eerste foto)    Het wegwerken(uittrappen) van ex-Pivo's (2e foto)  Ex-Pivo's in het donker Pivo's in het licht (3)


Hoofd van Rindert van dichtbij (fotootje 4)  Ontslaan van Chess als adviseur met als dank: 'n biertje, planeet (van podium), watten die we over hadden (niet op de foto) en het blauwe Pivo-ringetje (alles foto 5)     Opnemen van Gerard als nieuwe adviseur der Pivo's (6)  


Groepsknuffel om Rindert welkom te heten (7)   Uitdelen blauwe ringetje Annika&Chiara wegens 1 jaar erbij (8)    Bestuur+adviseur roepen iets (9)   

        
Het publiek van deze avond: Nicole (altijd critisch) en Raymond (altijd bereid Twosoundgadgets te testen)

Meer foto's zien van deze geweldig prachtige avond? Ga dan maar gewoon kijken op: de fotosite van Dols

 

Naar: Boven / Pivo's / Home